Jag kommer till er!

Att texten har stor betydelse vet vi men det har också bilden. Bilden har ett eget språk och med hjälp av den kan barnet till exempel berätta hur det mår. Bilden stimulerar också fantasin, och den kan leva utan text. Boken "Leka med stjärnor" kom till med tanke på detta. LEKA MED STJÄRNOR  är en utställning, en barnbok och en resa i sagans värld. Jag kommer gärna till skolan och hänger upp mina sagolika målningar, tar med barnen på en rundtur i utställningen och läser samtidigt ur boken. 

Vi pratar också om hur man gör en bok. Från idé till bok.


Kusinerna Theo, Vilma och Jenna är uttråkade och ropar till sig några stjärnor, som sedan uppfyller deras högsta önskningar. Kusinerna får bland annat leka i världens största sandlåda Sahara, bli små som myror och ta en tur på en flygande trasmatta. 

Målningarna är utplacerade så att barnen får gå fram och tillbaka i bildens och sagans värld. Tavlorna får hänga kvar en tid efter besöket, som inspiration. Då kan förskolan  med fördel samtidigt ha ett tema som handlar om att skriva och måla en saga. 

Kontakta mig så får vi diskutera upplägget.


 

Leka med stjärnor lämpar sig för barn mellan 4 - 7 år. Den kan beställas här, via Adlibris eller köpas på Läslusen på Drottninggatan i Uppsala.

http://www.adlibris.com/se/bok/leka-med-stjarnor-9789163384479


 

http://www.adlibris.com/se/
eller
http://Bokus.com

Nu finns målningarna i boken som planscher

Nyhet:  Efter förfrågan har jag låtit trycka upp  en del av illustrationerna som mindre planscher i storlek A3. Bilderna har tagits av fotografen Malin Hägglöv.De  är mycket fina och kostar bara 50 kronor exkl moms!
Först till kvarn ..  

Illustrationerna består av oljemålningar på duk. Den här visar när barnen blir små som myror.

Tänk så viktiga alla som arbetar med barn är.Den här sagan blev en sagoutställning på Galleri Linné och en utbildnings/inspirationsdag för alla som arbetar med barn. 

www.kubikuppsala.se kan du läsa mer om hur jag arbetar med utställningen. Ange Sagoutställning som sökord.
                                         😋

 

Åh, där står ju Grodis familj!

Kommentarer

16.05.2011 20:34

Kersti

Härligt Monic! Jag kom ihåg här jag var 13 och jag fick min trumpet i julklapp.. Ett års träning och When the Saints go marchin´in.. Förstår din lycka! Kram