Minnas hemlighet - en spännande fantasy med avstamp i Uppsala

#Minna är en alldeles vanlig förortstjej i Uppsala. Eller är hon inte det? Varför ser hon underliga saker och vad hände egentligen när hon blev av med sina fingrar?

Fantasy

Tycker du om äventyr? Sägenomspunna varelser och magi? I så fall kan Minnas hemlighet vara något för dig. 

Vad hon vet så är hon uppväxt i en av Uppsalas förorter. Mika och hans gäng mobbar henne. Men hennes liv får en fantastisk vändning när hon träffar en ekorre i Fiby urskog. Den är vit som snö och charmar Minna totalt. När de blir jagade i skogen ålar hon sig in i en jordhåla, tätt efter ekorren. 
Romanen har inslag av fornnordisk mytologi. Hela, som är dotter till Loke och Ansgar skildras här som balansen mellan gott och ont – ljus och mörker. Världen, eller världarna, består inte enbart av det vi ser utan till stor del av våra tankar. I boken får läsaren bekanta sig med Minnas tomtevänner Dodo och Gulltass.

 

 

Minnas hemlighet är en spännande berättelse för dig som gillar fantasy.

 

 Annelie Stenberg, Bibliotekstjänst tycker att det är en fantasifull berättelse, med ett varierat och lättflytande språk.  Och att den passar utmärkt för äventyrslystna bokslukare från 11 år.  

 

Om du bor i Uppsala kan du köpa den direkt av mig. Annars finns den hos på Bokus, Ad Libris och andra välsorterade bokhandlare runt om i Sverige. 

 

 

 

Minnas sida på facebook!

Vimmel på Boksläppet

Några röster om boken:

 Pernilla: Vill bara tala om vilken bra bok du skrivit, den går inte att lägga ifrån sig. Min dotter som fick boken i julklapp har inte fått en chans att läsa den ännu. Först fastnade jag för den och sedan min syster. Min dotter klagar; mamma köpte du den till mig eller Sofia? Minnas Hemlighet är lika bra som en bok av Maria Gripe. Fängslande från första stund.

Mia: Gud, så spännande den är! Och så välskriven! När kommer nästa bok om Minna?

Ulrika: Måste säga att din bok är fantastisk!!! Den är underbar och du har ett jättebra språk! Jag brukar inte läsa den här genren men jag kunde inte lägga ifrån mig boken!

Carina: Minnas Hemlighet är så fin och full med filosofiska undertoner. Jag fick lägga ifrån mig boken gång på gång och fundera på dina budskap. Jag tycker verkligen om den.

Helena: Bra gjort! Du är en författare att räkna med! 

 

Minna har en egen sida på facebook. Välkommen dit!

 https://m.facebook.com/Minnashemlighet/

Kika även på:

Recensioner fantasy

 

🙂

 

 

Kommentarer

13.10.2016 21:46

Nina R Linder

Underbar sida Monic!

23.05.2013 15:05

Åsa Öhnell

Jag ser fram emot att läsa! Jag har länkat hit från min blogg. Hoppas att det är OK!

24.05.2013 09:21

Monic

Självklart! Och roligt!

30.01.2013 09:55

Magithe Asp

Hej Monic! Jag har läst om Minna. En tjej med många förmågor och erfarenheter som sträcker sig decenier tillbaka. Det är en bok med både djup och andlighet.

04.12.2012 19:54

Elisabeth Andersson Brinckmann

Jag blir så sugen att lära känna Minna. En klok liten tjej tror jag...precis som du Önskar att många hittar hit!